Festivalį-konkursą „Aušrinė žvaigždė“ vainikavo koncertai

Gintarės DAKNYTĖS nuotr.
XVII tarptautinio šokio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ atidarymo akimirka.

Gegužės 14–19 dienomis Šiauliuose vyko XVII tarptautinis šokio festivalis-konkursas „Aušrinė žvaigždė“.

Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ organizuojamas festivalis subūrė beveik 1 500 šokėjų iš Lietuvos ir užsienio.

Itin svarbi tarptautinio festivalio-konkurso „Aušrinė žvaigždė“ dalis – konkursiniai pasirodymai. Trijose konkursinėse dalyse vertintas liaudiškas, klasikinis ir šiuolaikinis šokis. Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į skirtingas amžiaus grupes, jas sudarė kolektyvai, duetai, solistai.

Dalyvius vertino Latvijos dainų šventės Šokių dienos vyriausioji baletmeisterė, ilgametė vaikų tautinių šokių ansamblio „Dzintarinš“ meno vadovė Olga Freiberga, Lietuvos moksleivių dainų švenčių baletmeisterė, Kauno Miko Petrausko scenos menų mokyklos Šokio skyriaus vedėja Aistė Kavolienė ir choreografė, Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ meno vadovė, šokio mokytoja metodininkė, šokių studijos „Vita Dance“ įkūrėja ir vadovė Vita Adomėnaitė-Butnorienė.

Konkurse varžėsi dalyviai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos. Nuotoliu prisijungė šokėjai iš Lenkijos, Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Sakartvelo ir Italijos.

Įspūdingi festivalio pasirodymai vyko bulvare, Povilo Višinskio aikštėje. Žiūrovai išvydo atidarymo koncertą, Čekijos folkloro ansamblio „Ondraš“ pasirodymą, Kauno šokio teatro „Aura“ šokio spektaklį „Norėčiau būti paparčio žiedu“.

Prie P. Višinskio paminklo po atidarymo koncerto vyko ir smagūs, trankūs folkšokiai „Šoka visi“ su Šiaulių Dainų muzikos mokyklos vaikų ir jaunimo folkloro ansambliu „Vieversėlis“.

Vienas iš festivalio „Aušrinė žvaigždė“ koncertų „Šokis jungia mus“ keliavo į Plungės rajono Alsėdžių Stanislovo Narutavičiaus gimnaziją. Čia šoko gimnazijos šokėjai, Ukrainos vaikų liaudiško šokio ansamblis „Barvinok“ ir pavyzdinis choreografinis kolektyvas „Zadorinka“.

Beveik savaitę trukusį XVII tarptautinį festivalį-konkursą „Aušrinė žvaigždė“ vainikavo apdovanojimai ir baigiamasis koncertas.