„Žygeivio kepaliukas“

Asmeninė nuotr.
Jaunosioms turistėms Agilei MEDECKYTEI (kairėje) ir Danielei JANKŪNAITEI patinka iškylos gamtoje. Žino: išlaipiojus piliakalnius, aplaksčius pažintinius takus ir pasigrožėjus Lietuva nuo apžvalgos bokšto būtina sočiai pasistiprinti. Mergaitės prieš kelionę pasigamina „Žygeivio kepaliuką“, jį į savo turistinius krepšius įsimesti siūlo ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Šį pusiau tortą, pusiau sumuštinį geriausia pasiruošti dieną iki kelionės. Žygyje reikės peilio – kepaliuką padalyti kompanijai.

 

„Žygeivio kepaliukas“

Reikės: mėgstamos duonos kepaliuko (mums labiausiai patinka apvalus), paprikų, avokado, pomidorų, agurkų ar kitų mėgstamų šviežių daržovių, saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, marinuotų agurkėlių ar kitų mėgstamų marinuotų gėrybių, traškiųjų (ledo) ir kitų žalių salotų, plonai supjaustyto kumpelio ar dešros, plonai supjaustyto sūrio, majonezo, garstyčių grūdelių arba kito mėgstamo padažo.

Nupjaukite duonos kepaliuko viršų – kaip kepurėlę. Pirštais išimkite duonos minkštimą.

Padažu ištepkite duonos kubiliuko vidų. Viduje sluoksniais dėkite sūrį, mėsą, daržoves, padažą, gerai suspauskite. Uždenkite kepaliuką duonos „kepurėle“.

Suvyniokite į plėvelę arba foliją, padėkite į šaldytuvą. Kelionės dieną dėkite į kuprinę, o kai išalksite, pjaukite kaip tortą ir dalinkitės.

Skanaus!