Žuvis tešloje

Asmeninė nuotr.
Stasys JANKUS, buvęs šiaulietis, gyvenantis Žemaitijoje, giminėje ir tarp draugų garsėja kaip puikus kulinaras. Stasys mielai dalijasi su „Šiaulių kraštu“ savo receptu. Pats mėgsta žvejoti, o neretai džiaugiasi ir savo kaimyno pasidalytu laimikiu, tad siūlo, kaip skaniai išsikepti žuvį.

 

Žuvis tešloje

Reikės: žuvies, svogūnų laiškų, krapų, česnako, pipirų, druskos. Tešlai užmaišyti – miltų, poros kiaušinių, vandens. Aliejaus kepimui.

Imkite šviežią lydeką ar kitą mėgstamą žuvį. Aišku, geriausia ta, kurioje mažiau kaulų. Žuvį išdarinėkite (stuburkaulio aš neišimu, file nedarau, bet galite ir file kepti), supjaustykite į gabalus – po porą centimetrų storio. Prieskoniams supjaustykite gerą saują svogūnų laiškų, daug krapų, česnakiuko, įberkite druskos, pipirų ir kitų mėgstamų žuvies prieskonių. Į tą žalią prieskonių masę sudėkite žuvies gabalus, gerai viską sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį.

Išėmę žuvies gabalus, į prieskonių masę berkite miltų, įmuškite porą kiaušinių, tešla turi būti grietinės tirštumo. Jeigu per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.

Tešloje apvoliokite žuvies gabalus ir kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje. Jeigu lieka tešlos, išsikepkite ir blynelių.

Skanaus!