Naujausios
Žuvis tešloje
Reikės: žuvies, svogūnų laiškų, krapų, česnako, pipirų, druskos. Tešlai užmaišyti – miltų, poros kiaušinių, vandens. Aliejaus kepimui.
Imkite šviežią lydeką ar kitą mėgstamą žuvį. Aišku, geriausia ta, kurioje mažiau kaulų. Žuvį išdarinėkite (stuburkaulio aš neišimu, file nedarau, bet galite ir file kepti), supjaustykite į gabalus – po porą centimetrų storio. Prieskoniams supjaustykite gerą saują svogūnų laiškų, daug krapų, česnakiuko, įberkite druskos, pipirų ir kitų mėgstamų žuvies prieskonių. Į tą žalią prieskonių masę sudėkite žuvies gabalus, gerai viską sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį.
Išėmę žuvies gabalus, į prieskonių masę berkite miltų, įmuškite porą kiaušinių, tešla turi būti grietinės tirštumo. Jeigu per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
Tešloje apvoliokite žuvies gabalus ir kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje. Jeigu lieka tešlos, išsikepkite ir blynelių.
Skanaus!