Vytauto karamelinės voveraitės

Artūro STAPONKAUS nuotr.

Šiaulių miesto savivaldybės gyventojų asociacijos „Visuomeninės iniciatyvos“ pirmininkas Vytautas KABAILA dalijasi savo kūrybos receptu. Kolegos visuomenininkai, ragavę šio firminio Vytauto patiekalo, kurį vadina „karamelinėmis voveraitėmis“, sako, jog labai skanu.

Vytauto karamelinės voveraitės

Reikės: 0,5 l talpos stiklainio konservuotų arba šviežiai virtų voveraičių, truputį naminių lašinių, svogūnų, džiovintų slyvų, graikiškų riešutų, sviesto ir grietinės padažui.

Pakepiname lašinukus, dalį riebalų nupilame į lėkštutę. Lašinukus dar truputį pakepiname, įdedame smulkiai pjaustytų svogūnų, pakepiname ir supilame į kitą lėkštutę.

Į keptuvę sudedame per sietelį nusausintas voveraites, supilame keptų lašinukų riebalus iš pirmosios lėkštutės, sandariai uždengiame ir kepame ant lėtos ugnies. Taip galima kepti 20 arba 30 minučių, kol voveraitės paliks sausokos, švelniai apkeps. Kas 4–5 minutes kepant reikia išmaišyti, jeigu trūksta riebalų, įdėti truputį sviesto. Įpusėjus kepimui, sudėti smulkiai pjaustytas džiovintas slyvas, graikiškus riešutus. Kai voveraitės būna jau pakankamai sausos ir švelniai paskrudusios, supilti iš antrosios lėkštutės pakepintus lašinukus su svogūnais, šiek tiek dar pakepti, įdėti grietinės ir užsukti ugnį, kad patiekalas neperkaistų ir grietinė nevirstų varške. Valgyti su virtomis bulvėmis.

Skanaus!