Vištiena balto vyno padaže

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė Edita PUPKEVIČIŪTĖ-BAČIENĖ, asociacijos „Šiaulių bendruomenė“ valdybos narė, perima iš kolegų visuomenininkų estafetę, kurią jie inicijavo dalydamiesi su „Šiaulių krašto“ skaitytojais savo receptais.

„Gaminti mėgstu, nevengiu improvizuoti virtuvėje, pavasarį išgyvenant karantiną išmokau kepti naminę duonutę, – sako ponia Edita. – O dalinuosi receptu, kurį prieš 13 metų gavau iš savo vaikystės draugės, kuriai studijų metu teko pasidarbuoti restorane. Kas ragavo – nenusivylė!“

Vištiena balto vyno padaže

Reikės: 500–600 g vištienos kumpelių, balto sauso vyno apie 500 ml, 100 g razinų, 3–4 česnako skiltelių, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, ryžių.

Pirmiausia nuplaukite razinas. 15 minučių pamirkykite šiltame vandenyje, tada nuplaukite po tekančiu vandeniu. Česnako skilteles supjaustykite apvaliomis riekelėmis (nesmulkinkite). Sumaišykite su druska, pipirais. Šiuo mišiniu įtrinkite vištienos kumpelius, palikite bent 60 minučių pasimarinuoti.

Marinuotą vištieną sudėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Vištienos kumpeliai turi gražiai apskrusti. Apskrudusią vištieną perkelkite į puodą, suberkite razinas, užpilkite vyno (turi apsemti). Vištiena vyne virti apie 60 minučių. Namai skaniai kvepės, išgaravęs vynas virs gardžiu padažu, o patiekta vištiena drauge su ryžiais žadins apetitą.

Skanaus!

1

Vištienos kumpelius patiekite su ryžiais.