Naujausios
Tiramisu tortas
Rėkės: 2 kiaušinių, 1 kiaušinio trynio, 130 g miltelinio cukraus, 500 g maskarponės sūrio, 300 g sausainių „damų piršteliai“, 400 g atvėsintos stiprios kavos (galima naudoti 350 g kavos ir 50 g stipraus gėrimo), 30 g kakavos.
Gaminti geriausia stačiakampiame inde (30x20 cm, 6 cm aukščio).
Pirmiausiai gerai (6–8 min.) su plaktuvu išsukti kiaušinius, kiaušinio trynį ir cukraus pudrą iki baltos masės. Sumažinti plaktuvo greitį ir po šaukštą dėti maskarponės sūrį, kol viskas susiplaks į purią masę.
Kavoje po kelias sekundes mirkyti sausainius. Jie turi tik sudrėkti, bet neperšlapti. Sausainius sudėti ant indo dugno tiek, kiek telpa, ir ant jų paskirstyti maskarponės masę, ant viršaus dėti likusius sausainius ir po to supilti likusią suplaktą maskarponę.
Paruoštą desertą uždengti maistine folija ir dėti į šaldytuvą 5 valandoms. Prieš patiekiant, per sietelį užbarstyti kakavos.
Šį desertą galima užsišaldyti, bet prieš patiekiant reikia apie 5 valandas palaikyti šaldytuve.
Skanaus!