Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Naujausios
2024-10-31
Komentarai:
2024-10-31
Komentarai:
Šviežių grybų koldūnai grietinėje
Įdarui reikės: 4 šviežių grybų (geriausiai tiktų baravykai, raudonikiai), 2 šaukštų sviesto, 1 šaukšto grietinės, 1 svogūno, druskos.
Tešlai: 0,5 stiklinės miltų, 0,5 kiaušinio, 2 šaukštų pasūdyto vandens.
Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste. Grybus supjaustome, pasūdome ir pakepiname svieste iki gelsvumo, pridedame grietinės, ir, sumaišę su pakepintais svogūnais, atvėsiname.
Iš miltų, kiaušinio ir vandens užminkome vidutinio kietumo tešlą, iškočiojame, išpjauname skrituliukus, aptepame sviestu. Ant kiekvieno dedame po šaukštelį paruošto grybų įdaro, suformuojame koldūnus ir verdame pasūdytame vandenyje. Paduodant į stalą užpilame tirpintu sviestu.
Skanaus!
Komentarai