Spageti pagal mano anytą

Asmeninė nuotr.
Airijoje gyvenanti rašytoja Junda Vaitkė išgarsėjo debiutiniu romanu „Emigrantės“, kuris sulaukė palankaus skaitytojų ir kritikų vertinimų.

Junda gimė ir augo Kaune, bet vasaras leisdavo Šiauliuose, pas savo artimus giminaičius, todėl mielai dalijasi receptu su „Šiaulių krašto“ skaitytojais.

„Šitą patiekalą mane išmokė gaminti anyta po vienų sočių Kalėdų, kai visų pilvai buvo persisotinę visokiausių gėrybių ir norėjosi kažko lengvo, – sako Junda. – Dažniausiai sriuba yra gera išeitis pavargusiam skrandžiui, bet tiko ir patiko ir šis patiekalas, tuo labiau, kad mano dukterys ne itin mėgsta sriubas.“

 

Spageti pagal mano anytą

Reikės: 1 pakuotės spageti makaronų, poros morkų, 1 cukinijos ( Airijoje jos parduodamos tokios plonos, galima dėti ir dvi), apie 250 gramų šampinjonų, 1 brokolio, 200 mililitrų grietinėlės.

Atskirkite brokolio žiedus, truputį apvirkite, bet kad nesutižtų. Susipjaustykite morkas žiedais, pakepkite keletą minučių ant keptuvės ( kokiame sveikuoliškame aliejuje), paskui atskirai apkepkite cukinijos žiedus ir supjaustytus grybus.

Tuomet viską suverskite į gilesnę keptuvę, įdėkite druskos, prieskoninių mėgstamų žolelių, supilkite grietinėlę, patroškinkite apie dešimt minučių lengvai pamaišydami.

Makaronus išvirkite dideliame kiekyje vandens, šliūkštelėkite aliejaus ir gerą žiūpsnį druskos.

Kai spageti makaronai bus išvirti, supilkite daržoves su grietinėle, lengvai permaišykite. Pasiruoškite kokio nors kietojo sūrio patiekalo apibarstymui ir skanaus!