Šokoladinis riešutų pyragas

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškyje gyvenanti Raimonda LAŠAITĖ karantino dienas pasaldina kepiniais. „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlome jos ne kartą išbandyto šokoladinio riešutų pyrago receptą.

Šokoladinis riešutų pyragas

Pyragui reikės: 140 gramų sviesto, 200 gramų pieniško šokolado, 1 stiklinės cukraus, 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus, 2 kiaušinių ir dar 1 kiaušinio trynio, 1 stiklinės miltų, 100 gramų riešutų (geriausia graikiniai, bet tiks ir kitokie).

Šokoladą ir sviestą ištirpiname. Ataušus įmaišome cukrų, druską, vanilinį cukrų. Po to įplakti po vieną kiaušinį ir kiaušinio trynį. Suberiame miltus ir kapotus riešutus. Gerai išsukame, masė turi būti vientisa. Kepamei 180 laipsnių tmperatūroje apie 45 minutes.

Skanaus!