Senoviškas varškės pyragas

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškietė Vilija MATIJŪNIENĖ mėgsta patikrintus receptus. Vienas tokių – trupininis varškės pyragas, kurio receptą davė anyta.

Senoviškas varškės pyragas

Tešlai reikės: 1 pakelio (200 gramų) sviesto, nepilnos stiklinės cukraus, 2 (M dydžio) kiaušinių, 2,5 stiklinės miltų, 1 su kaupu arbatinio šaukštelio kepimo miltelių.

Sviestą pašildome, supilame cukrų, įmušame kiaušinius, beriame miltus su kepimo milteliais. Užminkome tešlą, ją padaliname į dvi dalis ir padedame į šaldytuvą dviems valandoms atšalti. tešlą galima dalinti ir ne įlygias dalis, tada didesniąją skirsime apatinei pyrago daliai, ir ji bus storesnė nei viršutinė dalis.

Tada ruošiame varškės įdarą. Jam reikės: 4 pakelių varškės (po 180 gramų), 1 stiklinės cukraus, 4 (M dydžio) kiaušinių, vanilinio cukraus.

Į kepimo skardą klojame popierių. Burokine tarka sutarkuojame vieną tešlos gabalą. Tada sukrečiame varškė ir ant viršaus užtarkuojame kitą tešlos dalį. Kepame 35 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Pyrago užteks visai šeimai.

Skanaus!