Naujausios
Tešlai reikės: 5 kietai virtų kiaušinių trynių, 2 stiklinių miltų, 200 gramų sviesto, 2 šaukštų grietinės, 1 pakelio vanilinio cukraus, 50 gramų lazdyno riešutų, razinų (kas mėgsta).
Kakavos glaistui reikės: 80 gramų sviesto, 7–10 šaukštų pieno, 1 stiklinės cukraus, 3–4 šaukštų kakavos, 3 pakelių vaflių.
Trynius gerai ištriname ir sumaišome su miltais. Sutarkuojame sviestą. Viską suminkome. Dedame grietinę ir vėl gerai suminkome, kad tešla neliptų prie rankų. Suformuojame mažus skrituliukus, į vidų dedame po keletą riešutų, razinų. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Kol kepa sausainiai, gaminame kakavos glaistą. Cukrų sumaišome su kakava, pienu. Pilame į išlydytą sviestą. Kaitiname ant mažos ugnies (arba garų vonelėje), kol ištirps cukrus.
Vaflius sutarkuojame burokine tarka. Iškeptus rutuliukus reikia pamerkti į glaistą ir iš karto apvolioti vafliais.
Labai sotu, skanu. Gerai įsidėti į kelionę.
Skanaus!