Pica keptuvėje

Asmeninė nuotr.
Gabrielė POCIUVIENĖ, medicinos studijas ką tik baigusi gydytoja, iš Pakruojo rajono Draudelių kaimo siūlo išsikepti picą. Gabrielė, kilusi iš sostinės, persikėlė gyventi į savo vyro gimtinę. Šeima prenumeruoja „Šiaulių kraštą“. „Visada perskaitau „Dienos recepto“ skiltį ir labai noriu pasidalinti savo receptu, – sako Gabrielė. – Pati mėgstu virtuvėje eksperimentuoti, bet kol studijavau, neturėjau tam daug laiko.“

Pica keptuvėje

Picos pagrindui reikės: 3 kiaušinių, 3 šaukštų majonezo, 3 šaukštų grietinės, 10 šaukštų miltų, 1 arbatinio šaukštelio aliejaus.

Picos priedai: fermentinis sūris, 1 svogūno galvutė, karštai rūkyta dešra.

Supjaustome karštai rūkytos (ar kitokios, pagal skonį) dešros, 1 svogūno galvutę bei sutarkuojame fermentinio sūrio, trumpam paruoštus priedus atidedame.

Į dubenį sumušame kiaušinius, įdedame majonezą ir grietinę, viską suplakame. Tuomet po truputį beriame miltus ir toliau maišome iki tirštos grietinės konsistencijos.

Keptuvę ištepame nedideliu aliejaus kiekiu ir leidžiame įkaisti, tuomet supilame ir tolygiai paskirstome keptuvėje picos pagrindo masę, ant viršaus suberiame dešrą, svogūną bei sūrį. Uždengus keptuvę dangčiu kepame ant silpniausios ugnies 10 minučių, tuomet galima dar 10 minučių palaikyti picą keptuvėje. Pagal skonį prieš patiekiant galima picą pagardinti ananasais.

Skanaus!