Paskutiniųjų daržo agurkų paruošimas

Asmeninė nuotr.

Šiaulietė Kristina ILGAUSKIENĖ už pasiūlytą šokoladinio varškės pyrago su vyšniomis receptą redakcijos buvo išrinkta birželio mėnesio receptų konkurso laimėtoja ir apdovanota knyga. Kristina džiaugėsi dovana, nes knyga apie desertus, o ji pati namiškius mėgsta palepinti kepiniais ir desertais. Kristina, kaip ir kiti mėnesio kulinaro konkurso laimėtojai, dalijasi dar vienu savo receptu – šį kartą rudenišku.

„Nuimdami paskutinį agurkų derlių dažniausiai būname jų sočiai atsivalgę per vasarą ir jau jų nebesinori. Paskutinieji agurkai darže nebeturi gražios išvaizdos. Tad šis receptas kaip tik tokiems. Receptas labai paprastas, nes nereikia kaitinti ar kaip kitaip sudėtingai agurkus paruošti“, – sako Kristina.

Paskutiniųjų daržo agurkų paruošimas

Mums reikės: 4 kg agurkų, 200 g cukraus, 100 g druskos, 200 g acto (9 proc.), česnakų, juodųjų maltų pipirų.

Agurkus supjaustome į keletą dalių, sumaišome su visais išvardytais prieskoniais ir paliekame uždengtus 12 valandų. Po to permaišome, sudedame į indelius, sandariai uždarome ir dedame į šaldytuvą. Pamirštame ten juos kurį laiką. Pasiilgus agurkų čiumpame ragauti.

Taip paruošti agurkai būna labai skanūs iki pat Naujųjų metų ir visada yra suvalgomi.

Skanaus!