Nekeptas tortas

Asmeninė nuotr.
Monika ŠVAIKAUSKIENĖ, kosmetologė-vizažistė, Šiaulių grožio namų „Pudra“ įkūrėja, skaitytojams siūlo karamelinį tortuką.

Nekeptas karamelinis bananų tortas su maskarpone – saldus, greitai paruošiamas desertas, ypač mėgstamas vaikų, kuris stalą papuošia beveik per visas šventes.

 

Tortui pagaminti reikės:

120 gramų sviesto, 240 gramų sausainių („Gaidelis“ ar „Selga“), 200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno („Rududu“), 250 gramų maskarponės sūrio, 250 gramų grietinėlės (35 procentų), dviejų bananų, trijų šaukštų cukraus pudros, šlakelio citrinos sulčių.

Pasiruošti formą, į kurią bus gaminamas tortas – geriausiai tinka apvali tortinė nusegamais kraštais (20-25 cm skersmens), iškloti formą kepimo popieriumi.

Smulkiai sutrupinti sausainius, išmaišyti juos su ištirpintu sviestu. Gautą masę supilti į tortinę bei šaukštu ar rankomis suformuoti torto pagrindą taip, kad gautųsi stabilus pagrindas ir šonai.

Kol ruošiamas kremas, torto pagrindą su tortine dėti į šaldytuvą ar į kitą vėsią patalpą, kad sutvirtėtų.

Maskarponę kartu su cukraus pudra išsukti šaukštu arba mikseriu, po to į gautą masę atsargiai įmaišyti standžiai išplaktą grietinėlę.

Griežinėliais supjaustytus bananas apšlakstyti trupučiu citrinos sulčių (tai daroma tam, kad bananai nepatamsėtų) ir išdėlioti ant iš šaldytuvo ištraukto jau sutvirtėjusio torto pagrindo.

Aptepti bananus karamelizuotu kondensuotu pienu. Jei šis per daug kietas, galima jį prieš tai šiek tiek pašildyti.

Ant karamelizuoto kondensuoto pieno dėti maskarponės ir grietinėlės kremą viršų išlyginant šaukštu.

Pabaigtą tortą papuošti tarkuoto šokolado drožlėmis bei dar bent kelioms valandoms įdėti į šaldytuvą, kad įgautų stabilesnę formą.

Skanaus!