Naminis majonezas

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Šiaulių „Valerijono“ vaistinės vadovė, provizorė Almyra GIRDENIENĖ Žagarėje vykusiame tarptautinio bendradarbiavimo projekto „Laukiniai stebuklai“ baigiamajame renginyje, kurį organizavo Joniškio rajono partnerystės vietos veiklos grupė (VVG), gaminusi kremą, išdavė ir naminio majonezo receptą. Siūlome jį išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

 

Naminis majonezas

Majonezui reikės: po 100 gramų anakardžių riešutų, alyvuogių aliejaus ir vandens, po nubrauktą arbatinį šaukštelį ciberžolės, garstyčių ir druskos, didelio šaukšto medaus, citrinos sulčių, 2–3 skiltelių česnako.

Visus ingridientus, tik be aliejaus, sutriname smulkintuvu į vienalytę konsistenciją, tada pilame aliejų ir dar kartą viską permaišome. Galima laikyti savaitę. Puikus pagardas salotoms ir kur kas sveikesnis nei parduotuvėje pierktas majonezas.

Skanaus!