„Multifunkcinis“ obuolių pyragas

Artūro STAPONKAUS nuotr.
Lukas ALUZAS, „Šiaulių krašto“ interneto naujienų redaktorius, ypatingomis progomis sulaukia skanių dovanų iš savo močiutės. Tai įdomus obuolių pyragas, kurio receptu jis ir dalijasi su skaitytojais.

 

Reikės: trijų kiaušinių, pusės stiklinės (iki 150 gramų) cukraus, pilnos stiklinės (apie 300 gramų) aukščiausios kokybės miltų, aštuonių–dešimties obuolių. Šiam pyragui iškepti reikalingas multifunkcinis puodas.

Įmušame tris kiaušinius ir plakame juos mikseriu apie 5 minutes, kad išsiplaktų kokybiškai. Į masę pilame cukraus, žiupsnelį druskos, vėl plakame, kol pagardai ištirps. Tada persijojame miltus ir įberiame į kiaušinių masę, vėl plakame – turėtų susidaryti tiršta tešla.

Paruošiame obuolius – nulupame, supjaustome skiltelėmis. Juos sudedame į tešlą. Multifunkcinio puodo talpos dugną ir sieneles ištepame sviestu, tada pyrago masę pilame į puodą. Beje, galima pyragą papuošti įvairiomis uogomis. Nustatome kepimo funkciją, 150 laipsnių karščio temperatūrą ir kepame 40 minučių. Po to puodo neatidengiame, pyragą palaikome 30 minučių.