Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Naujausios
2024-10-31
Komentarai:
2024-10-31
Komentarai:
Moliūginė sriuba
Reikės: 1 kilogramo sviestinio moliūgo, 150 gramų morkų, daržovių sultinio (jis verdamas iš morkų lupenų, moliūgo žievės), druskos, medaus, obuolių acto pagal skonį, lazdyno riešutų.
Daržoves nulupame. Lupenas, žievę užpilame maždaug litru šalto vandens ir verdame sultinį.
Moliūgus ir morkas supjaustome vidutinio dydžio kubeliais ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol šiek tiek apskrunda.
Nukošiame sultinį, į ji dedame morkų ir moliūgo kubelius, verdame, kol suminkštėja. Tada trintuvu sutriname, dedame pagal skonį druskos, medaus ir obuolių acto. Galima pagardinti ciberžole.
Užbarstome be žievelių pakepintais, smulkintais lazdynų riešutais.
Skanaus!
Komentarai