„Mojavinių“ grybų sriuba

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio kultūros centro Kirnaičių ir Jakiškių filialų renginių režisierius Gediminas ANDRAŠIŪNAS pavasarį įprastai pasigamina patiekalų iš „mojaviniais“ grybais vadinamų pavasarinių balteklių, kurios, pasak jo, auga netoli namų ir praeinančios geležinkelio vėžės. „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlome pasigaminti šių grybų sriubos.

Sriubai reikės: perlinių kruopų, grybų, šoninės, prieskonių, lauro lapų. Visko dedame savo nuožiūra.

Pirmiausia užkaičiame perlines kruopas, kurios gana ilgai verda. Joms suminkštėjus beriame nuvalytus, pasmulkintus grybus, prieskonius, lauro lapus. Smulkiais supjaustome šoninę, pakepiname, kad susidarytų spirgučiai ir taip pat sukrečiame į sriubą.

Skanaus!