Naujausios
Mišrainei reikės: 0,5 litro konservuotų žirnelių, 0,5 litro marinuotų pievagrybių (būtent jų, sako Daiva, su marinuotais kelmučiais visai ne toks skonis), 1 poro, 2–3 bulvių, majonezo arba grietinės, druskos, pipirų pagal skonį.
Bulves nuskutame, išverdame ir supjaustome kubeliais. Jų į šią mišrainę galima ir visai nedėti, bus irgi skanu. Tačiau su bulvėmis sočiau, be to, kai kurie valgytojai Daivos šeimoje jas mėgsta.
Porą supjaustome griežinėliais. Visus produktus sudedame į dubenį, pagardiname pipirais, šiek tiek įberiame druskos (galima jos ir neberti, reiktų įvertinti pagal savo skonį) ir išmaišome su grietine arba majonezu. Skanaus!
Pasak D. Gustienės, tokia mišrainė – tikras išsigelbėjimas, jei netikėtai užsuka svečiai. Greitai, paprastai pagaminama ir galima tuojau tiekti ant stalo.