Mano šventinė silkė

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio vaikų lopšelio–darželio pedagogė Gražina PAMPARIENĖ turi kelis sąsiuvinius įvairių receptų. Vieni jų senoviniai, kiti užrašyti, padiktuoti draugių, kolegių. „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlome išmėginti šventinę silkę, kuri labai tiks Kūčių vakarienei. Tad ramių, gražių, šiltų ir sveikų Jums švenčių, mieli skaitytojai!

Mano šventinė silkė

Patiekalui reikės: 3–4 didelių svogūnų, 2–3 paprikų, 5–6 vidutinio dydžio marinuotų arba raugintų agurkų, 0,5–0,7 kilogramo silkės filė, 0,5 (galima ir daugiau) stiklinės aliejaus.

Aliejų supilame į nedidelį puodą arba dubenėlį ir jame troškiname supjaustytus svogūnus bei paprikas, kol truputį suminkštės. Tada dedame supjaustytus agurkus ir dar kelias minutes patroškiname. Troškinį atvėsinę sudedame pjaustytus silkės filė gabaliukus. Kad patiekalas būtų gardesnis, galima įlašinti citrinos sulčių arba įpilti obuolių acto.

Skanaus!