Konservuoti burokėliai

Asmeninė nuotr.

Joniškietė senjorė Valentina MAČIULIENĖ, kuriai 88 metai, dalijasi konservuotų burokėlių receptu. Paprastai pagaminami skanūs burokėliai labai tiks prie Kūčių stalo.

Konservuoti burokėliai

Reikės: burokėlių, obuolių sulčių ir žiupsnelio druskos pagal skonį.

Išverdame raudonuosius burokėlius. Nulupame, sutarkuojame burokine tarka, sudedame į puodą, užpilame obuolių sultimis. Per daug neperskiedžiame. Įberiame žiupsnelį druskos pagal skonį.

Verdame nuo užvirimo pusę valandos.

Konservavimui stiklainius išplauname su nedideliu kiekiu geriamosios sodos. Apverčiame, sudedame ant balto popieriaus ir palaikome prieš saulę dieną ar ilgiau.

Supilame paruoštus burokėlius į stiklainius. Dangtelius patepame vatos gabalėliu suvilgytus spiritu ir užsukame. Laikosi dvejus metus. Skanu ir naudinga.