Kitaip rauginti agurkai

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškyje gyvenanti Vida STASAITIENĖ kartą viename leidinyje perskaitė ją sudominusį raugintų agurkų receptą, kuris skiriasi nuo įprasto rauginimo būdo. Agurkai pavyko skanūs, traškūs. Siūlome receptą išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Kitaip rauginti agurkai

Reikės: 20 litrų šalto vandens, 1 kilogramo druskos, kelių saujelių laurų, vyšnių lapų, česnako kelių galvučių, pipirų ir daug agurkų.

Pirmiausia agurkus nuplauname, sudedame į dviejų trijų litrų stiklainius. 10 litrų šalto šulinio vandens ištirpiname 1 kilogramą druskos ir užpilame tuo vandeniu agurkus stiklainiuose. Tada uždengiame paprastais dangteliais ir palaikome maždaug keturias paras, kol įrūgs. Tada sūrų vandenį išpilame lauk, jo nebereikės. Prie agurkų dedame lauro, vyšnių lapų, pipirų, nuluptų česnakų skiltelių ir užpilame stiklainius vėl šaltu vandeniu, tik jau be druskos. Ir uždarę nešame į rūsį.

Skanaus!