Irenos ekologiškas šašlykas

Šiaulietė visuomenininkė, Sąjūdžio pirmeivė Irena VASINAUSKAITĖ dalijasi šašlyko receptu, kuris yra subūręs net klubą.

„Spalis – paskutinis šių metų mėnuo, kai mano kieme rinkosi jau du metus veikiantis neformalus šašlykų valgytojų klubas. Pastarasis buvo įsteigtas tuomet, kai Sąjūdžio ir visuomeninės veiklos bendražygiai pamėgo šį ekologiškai paruoštą patiekalą,“ – pasakoja Irena.

Irenos ekologiškas šašlykas

Tikrieji nariai pasikviečia svečių, todėl paprastai perkame 3 kilogramus kiaulienos sprandinės. Gabalėliais supjaustyta mėsa įtrinama tokios sudėties sultimis (visi ingredientai sutrinami sulčiaspaude): 5 vidutinio dydžio svogūnai, po dvi šakeles raudonojo baziliko, mėtų, raudonėlių ir 1 šakelė kotinio saliero.

Šie prieskoniai auga šiltnamyje, todėl juos mažne iki šv. Kalėdų galiu naudoti. Paruošta mėsa laikoma šaldytuve bent dvi paras ir dar kokius 3-4 kartus paminkoma.

Mano svečiams patinka prie šašlykų patiekiami svogūnai, marinuojami šviežiai išspaustų citrinų sultimis, pagardintomis medumi. Druska ir pipirai pagal skonį bei pomėgius.

Skanaus!