Gražinos vegetariškas plovas

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškio vaikų lopšelio–darželio pedagogė Gražina PAMPARIENĖ sako turinti susirašiusi kelis sąsiuvinius įvairių receptų. Vieni jų ateina iš senų laikų, kitus gavo iš kolegių, bičiulių, dar kitus kažkur perskaitė ir pasidėjo atminčiai. „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlome išmėginti vegetarišką plovą.

Gražinos vegetariškas plovas

Patiekalui reikės: 3 stiklinių ryžių, 4–5 didelių svogūnų, 4 didelių morkų, 0,5 stiklinės aliejaus, 1 nepilno arbatinio šaukštelio (galima ir mažiau) maltų karčiųjų pipirų ir druskos pagal skonį, 5–6 stiklinių vandens.

Į keptuvę pilame aliejų ir jame silpnai pakepiname nuluptus ir supjaustytus svogūnus, pabarstytus druska. Po to juos supilame į puodą, kuriame troškinsime plovą ir paskirstome, kad uždengtų dugną. Tai bus pirmasis sluoksnis.

Antrajam sluoksniui burokine tarka sutarkuojame morkas ir taip pat sudedame į puodą. Trečiajam sluoksniui nuplauname 3 stiklines ryžių ir juos suberiame. Užberiame nemažai druskos ir maltų karčiųjų pipirų. Atsargiai supilame vandenį, kad sluoksniai nesusimaišytų, uždengiame dangčiu ir troškiname ant labai silpnos ugnies apie 40 minučių (kol susigers vanduo). Baigus troškinti įberiame smulkiai supjaustytą svogūną ir gerai išmaišome. Labai dera su raugintais arba marinuotais agurkais.

Skanaus!