Belgiški vafliai

Asmeninė nuotr.
Karantino laikotarpiu šiaulietė fotografė Simona SIMONAVIČĖ atrado primirštą kūrybinį pomėgį gaminti. Savo šeimą ji palepina belgiškais vafliais. Iš išorės traškūs, viduje purūs! Vyrui labiausiai patinka nesaldi jų versija su lašiša, o dukrytei – sukišti pirštus į vaflių groteles ir laižyti nuo jų uogienę.

„Jei norisi patiekalo vaizdo, verto nufotografuoti, viršų galima papuošti mėtų lapeliu, gražgarste ar uogomis. Lėkštėje pasidaryti lyg mažą paveikslą ir taip susikurti mažą šventę kasdienybėje“, – siūlo Simona.

 

Belgiški vafliai

Reikės: 4 kiaušinių, 3 šaukštų cukraus, 1 stiklinės (250 ml) pieno, 260 g miltų (idealu – biskvitams, pyragams), 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus pudros, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 125 g sviesto.

Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi. Supilti pieną, įberti vanilinio cukraus pudrą ir išmaišyti. Susijoti miltus ir vėl gerai išmaišyti. Sviestą ištirpinti ir šiek tiek atvėsinus supilti į tešlą. Permaišyti.

Kiaušinio baltymus suplakti mikseriu iki standžių putų. Į tešlą sudėti kepimo miltelius, o paskui ir kiaušinių baltymus. Labai atsargiai išmaišyti ir tešlai dar duoti pastovėti apie 10 min.

Turi gautis puri, tiršta, šiek tiek klampoka konsistencija. Kol tešla ilsisi, pasiruošiame vaflinę. Ją galima išpurkšti riebalais, bet nėra būtina.

Norint nedidukų, šiek tiek apvalainų vaflių, pakanka tešlos įdėti tik 1–2 šaukštus.

Vafliai yra pakankamai neutralaus skonio, tad, ant viršaus uždėjus saldžius priedus, gausis desertinė jų versija, o pagardinus varške, rūkyta lašiša su kaparėliais – sūri. Su pagardais galima improvizuoti pagal turimą šaldytuvo turinį.

Skanaus!