Anties krūtinėlė su bulvytėmis

Redakcijos archyvo nuotr.
Svajūnas SABALlAUSKAS, knygų autorius, mūsų kraštietis, gyvenantis Airijoje, puoselėja mintį apie savo restoraną, nes pats puikiai gamina.

„Mėgstu gaminti, tai mane nuramina ir savotiška meditacija, nors jokių meditacijų nepripažįstu, – sako Svajūnas. – Maistas, mano nuomone, turi būti gražus ir skanus, nes pirmiausia valgome akimis. Turi būti graži aplinka, graži lėkštė ir įrankiai. Daug maloniau maistą valgyti sidabrine, nei aliumine šakute. Ir svarbiausi – neskubėti. Kaip ir kavą reikia gerti tik iš porcelianinių ar keramikinių puodelių, o ne iš popierinių. Žinoma, kartais pasimėgauju kava ir popieriniame puodelyje, kaip ir išsiverdu pieniškų dešrelių ar nusipirktų šaldytų koldūnų.“

Su „Šiaulių kraštu“ jis mielai dalijasi savo receptais ir patarimais, kaip gaminti. Šį kartą – anties receptas.

Anties krūtinėlė su bulvytėmis

Antis – vienas iš mėgstamiausių paukštienos patiekalų. Kepu ją visą, troškinu apelinų sultyse (būtina spausti sultis pačiam), kepu keptuvėje. Bet šiemet nusipirkau karšto oro gruzdintuvę. Paveikė reklama ir pažįstamų rekomendacijos. Tad siūlau karšto oro gruzdintuvę nusipirkti ir jums. Kokią? Ne mažesnę 4 litrų. Ir kai būna akcija, nes gamintojas visiškai nesvarbus. Gruzdintuvė taupo laiką ir pinigus, o maistas gaminamas be pagalbinių riebalų.

Siūlau išbandyti kepsnį, kuriam reikės anties krūtinėlės, mažų bulvyčių, pipirų, druskos.

Anties krūtinėles perpjauti į 2–3 gabaliukus, padruskinti ir ištrinti pipirais. Visas marinavimas. Kelias mažas bulvytes supjaustyti į 4 dalis. Papipirinti ir padruskinti.

Į karšto oro gruzdintuvę įdėti kepimo popierių. Įdėti bulves ant jų krūtinėlių gabaliukus, kad nesiliestų vienas su kitu. Nustatyti 200 laipsnių temperatūrą ir 25 minutes. Po 15 minučių apversti krūtinėles.

Garnyras – koks tik patinka. Kol neturiu savo salotų ir daržovių, perku lapinių daržovių mišinius. Įpjaustau agurko ir pomidoro, pašlakstau balzamiko padažu. Visai neseniai parduotuvėje radau purškiamo balzamiko padažo su avietėmis. Įdomus skonis.

Krūtinėlė bus traški ir aukso spalvos. O kaip sudėlioti į lėkštę – kiekvieno fantazijos reikalas.

Skanaus!