Naujausios
Ananasų salotos su skrudinta vištiena
Salotoms reikės: vienos konservuotų ananasų skardinės (geriausiai, kad būtų kubeliais, nebereikės pjaustyti) – apie 450 g, dviejų vidutinių porų, 250 g fermentinio sūrio, pipirų pagal skonį (dažniausiai dedu kelis žiupsnius), trijų šaukštų majonezo (pagal kiekvieno poreikį gali būti mažiau ar daugiau).
Pradarius ananasų skardinę, nupilti skystį ir suberti ananasų kubelius į indą, kuriame bus gaminamos salotos. Jei ananasus nusipirkote griežinėliais, būtina juos supjaustyti 1–2 cm kubeliais. Pašalinus nereikalingas lapuotas poro dalis, supjaustyti šviesią poro dalį griežinėliais, suberti juos į indą, kuriame jau yra ananasai. Fermentinį sūrį sutarkuoti „burokine“ tarka, suberti į indą su kitais ingredientais. Viską išmaišyti su majonezu (labiausiai tinka „Helman“, bet čia kaip kiekvienas pageidauja) ir pagardinti smulkiai maltais pipirais.
Druskos paprastai neberiu, tikrai nedera šiose salotose.
Salotos labai tinka su vištienos gabaliukais, kuriuos labai lengva ir greita pagaminti. Reikės: 500 g vištienos filė, 2 šaukštų krakmolo, čiobrelių, bazilikų, rozmarinų, aliejaus, druskos.
Vištienos file supjaustyti gabaliukais (3–4 cm ar ilgesniais pagal įpratimą), pamarinuoti bent valandą, užpylus trupučiu aliejaus ir gausiai pabarsčius čiobrelių, rozmarinų, bazilikų.
Į indą, kuriame marinavome vištienos gabaliukus, reikia įberti kelis šaukštus krakmolo ir gerai sukratyti, kad vištiena pasidengtų krakmolu.Jei kam paprasčiau, galima tiesiog kiekvieną gabaliuką apvolioti krakmolo milteliuose, tuomet būsite garantuoti, kad viskas gausis puikiai.
Dėti į įkaitintą keptuvę ir kepti, kol gražiai apskrus.
Skanaus!