Grilyje keptos skumbrės

Asmeninio albumo nuotr.
Žagarėje (Joniškio rajonas) gyvenanti Salomėja GRICIENĖ savo gausią šeimą džugina mielinėmis bandelėmis, tortais, vaikai itin mėgsta sriubas, o prasidėjus šiltajam metų sezonui ji paruošia grilyje keptos skumbrės, kuri įgyja rūkytos žuvies skonį. Receptą sūlome išmėginti ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Reikės: šaldytos skumbrės, česnako, paprikos, žuviai skirtų prieskonių, sezamo sėklų, paprikos miltelių.

Kepa Salomėja skumbres paprastai po šašlykų, tai yra, kai grilinė jau įkaitusi.

Šaldytoms skumbrėms leidžiame atitirpti, tada nupjauname galvą, išimame kaulą, kad liktų filė. Ją įtriname česnaku, paprikos milteliais, žuviai skirtais prieskoniais, sezamu ir paliekame kelias valandas pasimarinuoti.

Po to, kai jau iškepame šašlykus, ant žarijų užmetame pjuvenų ir dedame kepti skumbrę. Žuvis ir iškepa, ir kartu tarsi išrūkoma.

Skanaus!