Konkursą laimėjo Martynas Gaubas

Martyno Gaubo sukurto Jono Karolio Chodkevičiaus paminklo eskizas.
Jono Karolio Chodkevičiaus paminklo konkursą laimėjo skulptorius Martynas Gaubas.

Susumavus visuomenės ir J. K. Chodkevičiaus labdaros ir paramos fondo balsus, paaiškėjo, kad šimtabalėje sistemoje Martyno Gaubo eskizas surinko 39,5 balo, Gedimino Piekuro – 33,17, Linos ir Juozo Kalinauskų – 27,33.

Planuojama, kad paminklas J. K. Chodkevičiui fondo iniciatyva ir privačių rėmėjų lėšomis dar šiemet iškils Vilniaus paveikslų galerijos Chodkevičių rūmų kieme.

2021-aisiais metais minima LDK didžiojo etmono, Vilniaus vaivados ir Žemaičių seniūno, karvedžio J. K. Chodkevičiaus 400-ųjų mirties metinių sukaktis. Šie metai paskelbti jo atminimo metais.

Martynas Gaubas – dailininkas, skulptorius, grafikas, gimęs Radviliškyje. 1999–2004 metais studijavo dailę ir dizainą Šiaulių universitete.

2006 metais M. Gaubas buvo įvertintas Šiaulių miesto savivaldybės jaunojo menininko stipendija.

Menininkas yra pasaulio skulptorių tinklo „Sculpture network“ ir Lietuvos dailininkų sąjungos narys. Yra sukūręs per 500 skulptūrų iš medžio, akmens, bronzos, surengęs apie 25 personalines parodas, dalyvavo daugiau kaip 70-yje grupinių parodų Lietuvoje ir užsienyje.

M. Gaubo kūryba ne kartą pristatyta Šiaulių dailės galerijose.

Šiaulių bulvare galima pasimatuoti M. Gaubo meninį akcentą „Mano batai“, prie Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos stovi menininko sukurtas „Penzeliukas“, Šiaulių „Sandoros“ progimnazijos kieme – Dievo avinėlis.