Žydiška kiaušinienė (šakšuka)

Asmeninė nuotr.
Savo mėgstamą patiekalą šiandien pristato Zigmas Ripinskis, fotografas, Šiaulių rajono savivaldybės Kultūros skyriaus specialistas. Zigmas sako mėgstąs įvairių šalių virtuves, o ypač graikų, ispanų, turkų. Kartais bando paeksperimentuoti ir savo virtuvėje. Prisipažįsta, kad su sriubomis ir kepiniais nelabai sekasi, bet mėsos, žuvies, bulvių patiekalais lieka patenkintas.

Šį kartą skaitytojams Zigmas siūlo pasigaminti žydiškos kiaušinienės (šakšuka) lietuvišką variantą. Šis patiekalas labai tinka pusryčiams, nes tai yra geros energijos ir baltymų šaltinis.

Vienai porcijai reikės: 1 kaimiško kiaušinio, poros česnako skiltelių, vieno didelio pomidoro, 2-3 lapų lapinių salotų, 1-2 žiupsnelių maltų baltųjų pipirų, šaukštelio druskos ir šaukštelio lydyto sviesto.

Paruošimas: Supjaustome česnaką, pomidorą. Nedidelėje keptuvėje išlydome sviestą, ir iš karto sudedame česnakus. Truputi pakaitiname ir dedame supjaustytą pomidorą, užpilame druska ir baltuoju pipiru. Viską išmaišome ir kaitiname 2 minutes. Vėliau keptuvės centre padarome duobutę į kurią įleidžiame kiaušinį nepažeidę trynio, ant jo užpilame šiek tiek druskos ir pipirų. Viską užklojame lapinėmis salotomis ir uždengę dangčiu ant lengvos ugnies patroškiname 3 minutes.

Skanaus!