Paukštiena su raudonųjų kopūstų salotomis

„LaMa photography“ nuotr.
Viena didžiausių Eimanto KATILIAUS aistrų – kulinariniai eksperimentai virtuvėje. Čia jis gali praleisti valandų valandas, derindamas įvairius skonius, poskonius, tekstūras, norėdamas nustebinti pats save ir pagaminti mažą puotą gomuriui. Net važiuodamas į svečius pas draugus, jis dovanų atveža savo pagamintą patiekalą. Su „Šiaulių krašto“ skaitytojais vyras dalijasi sočių pietų ar vakarienės idėja 3–4 asmenims. „Kas sočiai valgo, tai ir dviese sudoros“, – sako Eimantas.

 

Paukštiena su raudonųjų kopūstų salotomis

Salotoms reikės: pusės raudonojo kopūsto (jei labai didelis, 1/3 kopūsto), pusės ropės, 1/3 didelio agurko, 6 didelių vynuogių, poros riekių konservuoto ananaso (tinka ir smulkintas konservuotas, tuomet dėti porą didelių šaukštų; kas nemėgsta – vietoje ananaso galima įdėti saujelę pistacijų riešutų), pakelio mocarelos sūrio.

Viską supjaustome. Įdedame šaukštą grietinės ir šaukštą majonezo („Helmans“ majonezas tinka geriausiai). Šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį.

Vietoje majonezo ir grietinės galima panaudoti šaukštą balzamiko acto ir du šaukštus aliejaus. Aliejų pasirinkti kas kokį mėgsta – tinka ir paprastas saulėgrąžų ar rapsų. Žinoma, tuomet salotų skonis bus visai kitoks. Viską išmaišome. Ant viršaus uždedame mocarelos sūrio gabalėlių. Nemaišome!

Paukštienai reikės: 1 kilogramo kalakutienos ar vištienos, paukštienos prieskonių, smulkintų svogūno laiškų, petražolių, pomidoriukų papuošti.

Kilogramą kalakutienos ar vištienos krūtinėlės supjaustome 1–1,5 cm storio riekelėmis. Pagardiname vištienos prieskoniais. Ištriname trupučiu aliejaus ir viską kepame keptuvėje arba, kas turi, grilio keptuvėje.

Pabaigoje uždengiame dangčiu arba kepimo popieriaus lapu ir keletą minučių pakepame, kol susidarę garai suminkštins keptą mėsą.

Iškepusius gabaliukus galima dar kartą perpjauti. Sudėjus į lėkštę užbarstyti smulkintais svogūno laiškais arba petražolėmis, papuošti pomidoriukų skiltelėmis.

Galima valgyti su ryžiais, pagardintais sviestu ir spaustu česnaku: į du pakelius virtų, dar karštų ryžių įdedame šaukštą sviesto ir išpaudžiame skiltelę česnako.

Skanaus!

1