Grybų sriuba

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.
Joniškietė tautodailininkė Felicija BOGVILIENĖ vos iš kelių ingredientų išverda gardžios grybų sriubos. Siūlome receptą ir „Šiaulių krašto“ skaitytojams.

Sriubai reikės: 2 didelių bulvių, 1 svogūno, 200 gramų grybų, 2 lauro lapų, 5 kvapiųjų pipirų žirnelių, šaukšto sviesto, druskos pagal skonį, 100 mililitrų saldžios grietinėlės.

Grybus išverdame. Bulves smulkiai supjaustome ir užpilame vandeniu, kad gerai apsemtų ir išvirus dar būtų šiek tiek skysčio. Kartu su bulvėmis verdame ir smulkiai supjaustytą svogūną. Bulvės turi gerai sukristi, tada sriuba bus skanesnė. Sudedame virtus grybus, sviestą, lauro lapus, kvapiuosius pipirus ir beriame druskos, kiek reikia pagal skonį.

Kai viskas užverda, pilame grietinėlę ir pakaitiname iki virimo. Galima įdėti ir spirgučių. Skanaus!