Brokolių žiedai

Asmeninė nuotr.
Lietuvos ūkininkių draugijos Joniškio rajono Stupurų skyriaus pirmininkė, Stupurų kaimo bendruomenės narė Elena BALČIŪNIENĖ mėgsta lengvą brokolių patiekalą. „Šiaulių krašto“ skaitytojams siūlome išbandyti receptą.

 

Reikės: 200 gramų brokolių, 15 mililitrų vandens, 80 gramų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio („Džiugo“, „Parmezano“ ar pan.), 2 kiaušinių, druskos, pipirų.

Brokolius susmulkiname ir supilame 15 mililitrų verdančio vandens. Dar kartą viską susmulkiname, palaikome vieną minutę ir nukošiame. Paliekame, kad atvėstų. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Tuo tarpu, brokolius, sūrį, druską ir pipirus sumaišome.

Silikoninę žiedų formą dedame ant kepimo grotelių, supilame gautą masę ir kepame apie 20 minučių. Groteles reikia dėti ant žemutinių laikiklių orkaitėje.

Išėmus iš orkaitės palaukiame penkias minutes ir serviruojame su daržovėmis.

Skanaus!